Diverdoatsie.nl © 2016
 TUINDERSVERENIGING
 DIVERDOATSIE

header

header
  • NIEUWS
november 2013

Jan Willem Miel neemt de "verhuurtaak" van Cor Bos over.
Cor heeft het de laatste tijd zo druk met zijn nieuwe activiteiten dat hij de verhuurtaken er amper meer bij kan hebben. Jan Willem "doet" nu de verhuur.


11-03-2013

Nieuwsbrief feb/mrt 2013 "eetbare stad Groningen"
download pdf (700 kb)



28-09-2012

Tuin Denise Humalda en Menno van Duinen: kandidaat milieuvriendelijkste tuin van Groningen 2012
Een felicitatie waard: de tuin van Denise en Menno (nr 55, 56, 57 en 58) is onlangs gekandideerd voor de verkiezing van de milieuvriendelijkste tuin van Groningen 2012. Helaas werd hun tuin niet verkozen, maar het is een een mooi resultaat waar we als Diverdoatsie best trots op mogen zijn. Heerlijk genieten van het buiten zijn en tuinieren op je eigen stukje grond, dat is het centrale thema op ons mooie en ongedwongen complex, dat dat ook heel natuurvriendelijk bij ons kan is hierbij wel bewezen.
verslag verkiezing oog tv



08-02-2012

Telling planten en dieren
Lees de resultaten van de inventarisatie:  download pdf (6,4 mb)



07-02-2012

Aankondiging jaarvergadering (ALV)
Datum: donderdag 1 maart 2012.

Aanvang: 19.30 uur


Plaats:  AC de Holm, aan een steegje tussen de Folkingestraat en het Schoolholm te Groningen.

Hoe te bereiken?: Via de Folkingestraat. Eerst zit om de hoek café de Beurs, dan een edelsmid en dan is er het steegje, dat leidt naar de ingang van de Holm, een voormalig schoolgebouw.
http://www.acdeholm.nl/plattegrond.html

Parkeren: De Holm is per auto bereikbaar via de Folkingedwarsstraat.
Er zijn 4 parkeerplaatsen beschikbaar voor hen die echt slecht ter been zijn.
Reserveren van een parkeerplek via Margien Doze (050-3137934, even inspreken)
of via secr@diverdoatsie.nl
Op loopafstand (ca. 100 meter) is er een parkeergarage (Haddingestraat)



15-11-2011

We hebben een nieuwe aanhangwagen!
We hebben een nieuwe aanhanger gekocht van de bijdrage uit het Mamamini- fonds ! Bekijk de foto's





28-08-2011

Andries Lid van Verdienste en lekker in het zonnetje gezet
Op 27 augustus werd Andries nog eens goed in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet voor onze verenging.
Zie ook
de foto's



21-03-2011

Aanvraag Mamaminifonds is gehonoreerd
We kunnen een nieuwe aanhangwagen voor de vereniging kopen! Vorig jaar heeft Harma de Boer (toen nog penningmeester) een aanvraag ingediend bij het steunfonds van Mamamini. We hadden nog behoefte aan een nieuwe aanhanger om afval naar de milieudienst af te voeren.
Met het toegezegde bedrag (de cheque wordt op 13 april a.s. overhandigd) zullen we een goede en passende aanhanger kunnen kopen. We zijn er erg blij mee.




24-03-2010

Telling planten en dieren
Deze weken vindt in opdracht van de Gemeente Groningen een zogenaamde flora en fauna inventarisatie plaats op ons complex.

Het faunabedrijf Koeman en Bijkerken heeft van het bestuur een sleutel van het hek gekregen en medewerkers zullen vooral vroeg in de ochtend (rond zonsopkomst) bezig zijn met hun inventarisatie-werkzaamheden. Ook op andere tijden kunt u ze tegenkomen.

Als de inventaristie is afgerond wordt de sleutel weer ingeleverd en krijgen wij een verslag van het onderzoek.

Vorig jaar is op Piccardthof een inventarisatie gemaakt en het jaar daarvoor rond het Hoornsemeer en de Piccardthofplas.

Het kan dus zijn dat u een onbekend iemand op het complex aantreft die niet tuiniert maar inventariseert. Bij twijfel vraag dan even vriendelijk naar de reden voor zijn/haar aanwezigheid.





19-08-2009

Wie kweekt de grootste pompoen, komkommer, biet, maiskolf, ui, .....
Bedenk het maar, Cor Bos (tuin 66) organiseert deze competitie en heeft al indrukwekkende exemplaren opgemeten en gewogen. Voor meer informatie: 



21-05-2009

Teveel of juist te weinig pootgoed? 

Sinds vandaag staat er een witte plastic bak onder de mededelingenkast waarin iedereen zijn boventallige gezaaide plantjes kan neerzetten. Diverdoatsianen die graag nog wat plantjes erbij hebben kunnen ze daar gratis uithalen. Zo helpen we elkaar, en plantjes die mooie groenten kunnen worden op de compost hoop gooien, dat is toch jammer? Vanmiddag zaten er meteen al twee potten vol spruitplantjes in.  Kom regelmatig even kijken of er nog iets voor je bij zit! De witte bak zelf graag laten staan.

infokast


pootgoed over ?


pootgoed bak
(foto's: Cor Bos)



  

07-02-2009

We zijn genomineerde voor een subsidie van de Rabobank!

Goed nieuws! Nika Noordhoek, onze secretaris heeft bij het steunfonds van de Rabobank een aanvraag geschreven voor een subsidie voor de aanschaf van een nieuwe aanhangwagen voor de vereniging. De aanvraag is genomineerd, dit betekent dat het aantal uitgebrachte stemmen op Diverdoatsie bepaalt of we de subsidie toegewezen krijgen of niet. Het is dus zaak om zoveel mogelijk mensen uit je omgeving te motiveren om op onze aanvraag te stemmen. Stemmen (tot 13 maart a.s.) kan via de volgende link:

 
rabobanksf.nl/stemformulier

Niet vergeten, DOEN !!!!



06-06-2008

De nieuwe grasmaaier in bedrijf

Vrijdagmiddag was het dan zover, Denise Humalda zette de betrokkenen even op de plaat. Cor Bos test/demonstreert de maaier, Joop v/d Laan en Anne v/d Velde kijken belangstellend toe.




Ook Andries is in zijn sas, hij maait met dit tractortje als nooit tevoren en heeft nu iets meer tijd voor ander noodzakelijk werk (foto Denise Humalda). 




03-06-2008

Oude grasmaaier te koop

Doe een bod op de oude grasmaaier. Het is een oud beestje dat op zijn laatste benen loopt, maar van een kwaliteit die je niet meer tegenkomt bij moderne maaiers. Garantie tot het hek zullen we maar zeggen. Breng uw bod uit op secr@diverdoatsie.nl


01-06-2008

Aanschaf grasmaaier

Op 29-05 j.l. heeft het bestuur unaniem besloten tot aanschaf van een nieuwe zitmaaier (tractormodel). De reden hiervoor is dat de huidige hand (motor)maaier versleten is. Het wordt steeds moeilijker om de maaier aan de loop te krijgen en te houden en hij begint uitelkaar te vallen, kortom na meer dan 10 jaar trouwe dienst op Diverdoatsie is deze destijds als tweedehands gekochte maaier hard aan vervanging toe. Wachten met de aanschaf van een nieuwe maaier vinden we niet verantwoord omdat de oude maaier de laatste maanden opeens snel slechter aan het worden is. Mocht de maaier het opeens opgeven dan zitten we in deze groeizame tijd met een probleem. Dan moet je opeens onder tijdsdruk een besluit tot aanschaf nemen. We hebben er voor gekozen om op ons tijd te orienteren om zodoende tot een verantwoord besluit te komen. 

Een nieuwe zitmaaier is een grote aanschaf. Er is uitgebreid afgewogen welk type het meest geschikt is voor ons complex. Hierbij spelen degelijkheid en functionaliteit de hoofdrol. Bij meerdere leveranciers is offerte aangevraagd en uiteindelijk is de keuze gevallen op een zitmaaier van het tractor type. Er is een forse korting op de prijs van toepassing en er is een gratis aanhangwagentje voor achter de maaier uitonderhandeld.
Een afbeelding van de aan te schaffen maaier hangt in de mededelingen kast.

Bermen gemaaid: opgeruimde en prettige sfeer
Als je de statuten nader beschouwd is iedere huurder verplicht om de berm langs de paden langs zijn tuin te onderhouden (lees maaien). Dat doet Andries voor ons en dat is een luxe. Een heel functionele en naar ons idee noodzakelijke luxe. Als je namelijk dat onderhoud door de huurders ieder voor zich laat doen dan is de kans heel groot dat het een rommeltje wordt en de tuincommissie niet meer aan het onderhoud van haar eigen tuintje toe komt. Bovendien heeft het complex nu altijd een prettig, opgeruimd en representatief aanzicht hetgeen ook de verhuur bevordert. We kunnen ons een complex zonder goede maaier (machine) en maaier (besturende mens) niet goed voorstellen.

Een goede motormaaier vinden we als bestuur dan ook een goede investering voor het gehele complex, alle huurders hebben er profijt van.




05-01-2008

Verbossing
Het bestuur ziet in dat er in de loop van de jaren steeds meer en steeds hogere bomen op het complex komen. Deze “verbossing” kan op langere termijn problemen gaan geven in de vorm van schaduw overlast en beschadigde slootkanten bij omwaaien of scheefzakken.
Er is dan ook een besluit genomen om deze winterperiode te beginnen (in overleg met de huurder van de tuin waarop de bomen staan) met het selektief aan te wijzen en te merken bomen die door hun maat en/of plaats zouden moeten verdwijnen. Dit overleg en aanwijzen /merken gebeurt door de tuincommissie. Tevens wordt in overleg met de huurder een praktische oplossing voor het verwijderen (zagen en afvoeren) gezocht.
Het doel is om de grootste en meest potentieel overlast veroorzakende bomen te verwijderen op zodanige wijze dat het besloten, beschutte en ongedwongen sfeer op het complex behouden blijft. Door het selektief, maar jaarlijks verwijderen van enkele van de grotere bomen kan er herstel optreden in de opengevallen plaatsen (jongere bomen krijgen weer meer ruimte en vullen het “gat” op) en ontstaat geen kale indruk, terwijl in de loop der jaren de gemiddelde hoogte van de begroeing gelijk blijft of zelfs afneemt. Deze verjongings methode van hakhout heeft als bijkomend voordeel dat de begroeingen dichter worden. Ook de slootranden worden hierdoor beter beschermd: er blijft begroeing die de grond vasthoudt en de kans op het omwaaien wordt heel erg klein.

 
Geen vaste regels
We hebben er voor gekozen om geen vaste regels op te stellen voor de maximale omvang van bomen op ons complex en de beoordeling te laten plaatsvinden door de tuincommissie in overleg met de huurder van de tuin waarop de bomen staan. Soms is een enkele grote boom totaal geen probleem voor de omgeving. Zou je strikte regels hebben gesteld wat betreft hoogte, omvang, etc. en je wilt zo’n boom toch behouden dan moet je weer uitzonderingen gaan  omschrijven. De beoordeling door een tuincommissie heeft daarom onze voorkeur.
Op deze wijze hopen we dat de door zovele huurders hoog gewaardeerde gevarieerde en afwisselende begroeiing en de daardoor ontstane ongedwongen sfeer op ons complex behouden kan blijven. De balans tussen deze zo unieke sfeer en de “bruikbaarheid” van de tuinen vergt het voortdurend maken van zorgvuldige afwegingen. Compromissen zijn daarbij onontkoombaar.